– Forrige uke ble det vel 117.000 skritt, men det var inkludert tre turer til Fjerdingen da. Det høres nesten ut som en unnskyldning når Den Stolte Pølsemaker sjekker skrittelleren som viser at han tilbakelegger noe sånt som 80 kilometer i løpet av en helt vanlig arbeidsuke – minus tre turer til Fjerdingen da. Da blir det «bare» ca. 70 kilometer – på jobb i pølsemakeriet. På vinteren blir det ofte 50-100 kilometer på ski – i tillegg.

For oss som er tvunget inn i de stillesittende yrker, er det smått imponerende å se hvor mange mil en stolt pølsemaker tilbakelegger i løpet av en vanlig arbeidsuke. Det er ikke akkurat noe latmannsliv Eidanger-gutten har valgt seg i godt voksen alder. Hva er han egentlig laget av?

Koser meg når det er mye å gjøre
– Jeg liker rett og slett bare å jobbe, og koser meg aller mest når det er mye å gjøre, sier Hans Ole. – Og får jeg likevel tid til en liten treningsøkt i løpet av morgenen eller ettermiddagen så er dagen helt perfekt. Han har nok et et aldri så lite snev av konkurranseinstinkt denne pølsemakeren. Ikke bare når han trener, men også når han jobber. For går han tom for noe, enten det er pølser eller andre produkter han lager så SKAL en ny ladning være på plass i disken til butikken åpner igjen dagen etter. – Det gjør meg absolutt ingen ting, for det betyr bare at våre produkter er attraktive og at vi i hvert fall har noen fornøyde kunder. Da er jeg også fornøyd, selv om det blir en ekstra arbeidsøkt.

Opp i otta
Mandag og tirsdag er det produksjonsdager. Da starter han ofte pølseproduksjonen i halvsekstida om morgenen. Onsdag, torsdag, fredag og lørdag har han butikken åpen fra kl. 10. Da tar han seg ofte en tur til Fjerdingen først. Og hvis han går tom for pølser lager han ny farse på kvelden,  står opp i otta og sprøyter, koker og røyker en ny ladning pølser til kundene dukker opp i 10-tida. Og selv på sånne dager hender det at han får tid til en morgentur til Fjerdingen. For det kan jo hende han trenger litt mer bresk til det einerrøkte og tørrsaltede baconet sitt…