– Per Berglund har vært en uvurderlig partner og makker for meg i oppstarten av Den Stolte Pølsemaker. Med sine imponerende kunnskaper om ernæring, kjøttfaget og matproduksjon, har han vært en veldig viktig bidragsyter i utviklingen av våre produkter, sier Hans Ole Bergby.

Per Berglund er ingen hvem som helst innen kjøttfaget. Han er utdannet Diplompølsemakermester, med over 30 års erfaring innen næringsmiddelindustrien og har omfattende erfaring innen produktutvikling, reseptutvikling og produksjon av en rekke pølser, pålegg, spekemat og andre kjøttprodukter. Han var blant annet en av initiativtakerne bak suksessbedriften Gårdsand i Vestfold, der han i en årrekke også var produktutvikler og driftssjef. Per sitter som dommer under NM i kjøttprodukter hvor bedrifter fra hele Norge får produktene sine bedømt for smak og konsistens.

-Jeg er veldig glad for å ha Per med på laget, sier Hans Ole. – Med hans kompetanse og erfaringsbakgrunn, har vi ikke bare fått utviklet gode produkter, men også veldig gode produksjonsprosesser og –rutiner som sikrer mest mulig effektiv drift og – ikke minst – økt matsikkerhet.

Frem til i dag har Per Berglund jobbet som produktsjef og selger i BWL Maskin AS som markedsfører og selger maskiner og utstyr til næringsmiddelindustrien, bl.a. pølsemakerier. Fra 1. april gikk han over i ny stilling som fabrikksjef hos Bjerke Spekemat og Delikatesse AS i Helgeroa som er en kombinert produksjons- og handelsbedrift med ca. 25 ansatte og en omsetning på ca. 85 millioner kroner.