Det begynte med min farfar August Bergby i 1916

I 1916 reiste en ung nyutdannet pølsemaker til Sunndalsøra for å starte pølsmakeri og kjøttforretning. Den unge mannen var min farfar, August Bergby. Det samme året, ble Bergbys Kjøttforretning etablert. I 1923 flyttet familien til Rjukan og drev kjøttforretningen videre der i flere år. I 1937 flyttet både familien og bedriften nok en gang. Denne gangen til Porsgrunn, der min farmor Laura var født og oppvokst.

Pølsemakere i tre generasjoner

I 2016 er det altså akkurat 100 år siden min farfar startet Bergbys Pølse-mageri & Slagter-forretning. På begynnelsen av 1950-tallet overtok min far Hans. Som tredje generasjon av pølsemakere, er det med ydmykhet og respekt jeg går i deres fotspor. Både August og Hans satte alltid sin ære og stolthet i å lage pølse- og kjøttprodukter av høy kvalitet.

Stolte øyeblikk

Navnet Den Stolte Pølsemaker er ikke tilfeldig valgt. Min visjon er å skape noen stolte øyeblikk! Vi skal være stolte av råvarene vi bruker. Vi skal være stolte av den jobben vi gjør. Vi skal være stolte av produktene vi lager. Og vi skal være stolte når kunder kommer igjen, og igjen.

Velkommen til Den Stolte Pølsemaker

Vår Original Wiener er sterkt inspirert av resepten som min far brukte da han utviklet og produserte den legendariske Bergby-pølsa fra begynnelsen av 60-tallet. Den gang var det svært lite av resepter og produksjonsmetoder som ble dokumentert skriftlig. Reseptene vi bruker i dag, er derfor i stor grad basert på egen hukommelse og samtaler med pølsemakere som jobbet i produksjonen den gang. Jeg håper likevel vi har klart å gjenskape smaken som nærmest gjorde Bergby-pølsa verdensberømt – i hvert fall i Porsgrunn.

Vi heier på kvalitetsbøndene i det norske landbruket!

I dag består vårt vareutvalg av 10-15 (avhengig av sesong) forskjellige pølser – hvorav Original Wiener, Bratwurst og Chorizopølse også lages i økologiske varianter av svinekjøtt fra «heldiggrisene» som nyter det gode liv på praktgårdene til Norges fremste oppdrettere av økologisk frilandsgris. I tillegg til pølsene produserer vi i dag ca. 40 andre produkter. Vi har blant annet seks veldig populære ferdigretter. Populært blant våre kunder er også våre mørningsskap, der vi har delikatesser som mørnet Indrefilet, Entrecote, Cote de Boeuf og Thomahawkbiff. Alt produsert av det beste økologiske kjøtt fra grasetende storfe. Vi heier på kvalitetsbøndene i det norske landbruket som vet hva bærekraftig landbruk og godt dyrehold betyr for kvaliteten på den maten vi spiser!

Vennlig hilsen en stolt pølsemaker

Farfar August (bak) sammen med sine ansatte utenfor A Bergby Pölse-mageri & Slagter-forretning, sannsynligvis en gang midt på 1920-tallet.

Min far, pølsemaker og slakter Hans Bergby. Bildet er trolig tatt på 50-tallet.

Ikke noe å si på livskvaliteten til "heldiggrisene" til Heinrich Jung og Vidar Julien!