Pølsemakkerne: Per Berglund og Hans Ole Bergby

Her får du vår pølsemakerkollega og gourmetkokk Per Berglunds spesialoppskrift på en fantastisk Biff Stroganoff. Den er laget på superkjøtt av Côte de boeuf – altså modnet entrecote med bein – fra mørningsskapet til Den Stolte Pølsemaker, og har derfor fått navnet Boeuf Stroganoff!

– Oppskriften kan selvsagt brukes, selv om du bruker billigere kjøtt. Men det er bare med skikkelig mørnet kjøtt av Cote de boeuf fra Den Stolte Pølsemaker, det blir Boeuf Stroganoff, sier Per med glimt i øyet.

Her er oppskriften:

4-5 porsjoner.

· 1 kg biffkjøtt i strimler
· 2 stk. finhakket løk
· 3 ss smør til bruning
· 300 g frisk sjampinjong i båter
· 2 ts salt
· 1 ts pepper
· 3 ss tomatpuré
· 1 dl kjøttkraft
· 5 dl Fløte
· 2 dl crème fraiche original 35 %

Slik gjør du:

Skjær biffkjøtt i store strimler. Krydre lett med salt og pepper.

Brun kjøttet i små porsjoner sammen med løk i en varm stekepanne med ekte smør.

Stek sjampinjongen med smør, malt paprika, pepper, og saften av en halv sitron/lime til den er gylden.

Ha kjøttet i en gryte sammen med sjampinjong. Krydre med salt og pepper.

Tilsett tomatpuré, kraft og crème fraiche og fløte, og la det småkoke noen minutter til gryten har en fin konsistens. Hvor lenge du lar det koke, er avhengig av kvalitet og mørhetsgraden på kjøttet du bruker. Skikkelig mørnet kvalitetskjøtt av Cote de boeuf, trenger ikke lange koketiden.

Smak eventuelt til med salt og pepper.

Vel bekomme!